Laadukas ja kustannustehokas tulos
L&T osti Oaklandin: lue lisää!

Suurtehoimurointi ja suurtehopuhallus

Suurtehoimurointi on erittäin monipuolinen palvelu, sillä suurtehoimurit ovat raskaan teollisuuspuhdistuksen todellisia moniottelijoita.  

Suurtehoimuroinnissa käytetään tehokkaita imuautoja, joissa on tyypillisesti 5” – 6” imulinja, jota pitkin tavaraa voidaan imeä jopa 300 metrin vaakaetäisyydeltä. Korkeuseroa voi olla myös varsin reilusti, parhaimmillaan jopa 50 metrin luokkaa. Suurtehoimurointi soveltuu myös nestemäisten aineiden imuun sillä suurtehoimurin erittäin suuren ilmamäärän (tyypillisesti 8.000 m³/h) ansiosta nestemäistenkin ainesten imu onnistuu jopa kymmenien metrien syvyydestä. 

Suurtehoimurointi alapohjasaneerauksiin

Suurtehoimurointia hyödynnetään laajalti rakennusten alapohjasaneerauksissa. Home- tai kosteusongelmaisissa alapohjissa suurtehoimurilla voidaan imeä eloperäinen maa-aines pois ja tehdä myös lisää tilaa esimerkiksi savea imemällä, jotta alapohjaan saadaan puhallettua esimerkiksi kapillaarikatkosepeli. Myös kapillaarikatkosepelin suurtehopuhallus onnistuu tehokkaasti suurtehoimurilla.

Teemme alapohjasaneerauksia alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella, mukaan lukien muottilaudoitusten ja muiden rakenteiden purku alapohjasta sekä esimerkiksi alapohjan lisäeristäminen.

Peltolan päiväkodilla Lappeenrannassa massanvaihto alapohjaan.

Imurointi viemärirakennuksen yhteydessä

Suurtehoimurilla voidaan kätevästi imuroida maanvaraisen lattian alla olevat vioittuneet viemäriputket esiin korjausta tai vaihtoa ja uudelleenkannakointia varten. Olemme toteuttaneet viemärisaneerauskohteita suurtehoimuroinnilla omakotitalosta isoihin kauppakeskuksiin, jolloin suurtehoimulinjalle on tullut pituutta enimmillään jopa lähes 200 m.

Yhteistyökumppaneidemme avulla voimme tarjota viemärisaneerauskohteet alusta loppuun avaimet käteen -periaatteella!

Ota yhteyttä ja kysy lisääTäytä yhteydenottolomake

Eristeiden imurointi ylä- ja alapohjista

Ylä- ja alapohjien eristeiden imurointi onnistuu kätevästi suurtehoimurilla. Imettävä aines voi olla kutterinlastua, purua, leca-soraa, puhallusvillaa, rullavillaa, turvetta tai mitä tahansa ainesta, joka mahtuu suurtehoimurin 150 mm letkusta.

Leca-soran imurointi ja puhallus onnistuu kohteesta kuin kohteesta suurtehoimurilla. Tarvittaessa imetty leca-sora voidaan välivarastoida ja puhaltaa suurtehoimurilla takaisin korjaustöiden päätyttyä. Tällöin on hyvä ottaa huomioon, että etenkin pidempiä matkoja puhallettaessa leca-soraa murskaantuu puhallettaessa noin 5-10% alkuperäisetä määrästä. Pölynhallinta suurtehoimurilla puhallettaessa hoidetaan vesirenkaalla.

Suurtehoimurointia Kulttuuritalo Virran kattoremontin yhteydessä.

Suurtehoimurointi singelin imurointiin katoilta

Kattosingelin poisto ja puhallus onnistuvat parhaiten suurtehoimurilla. Suurtehoimurointi on nopein, kätevin ja kokonaiskustannuksiltaan edullisin tapa kattosingelin poistoon. Suurtehoimuroinnin jälkeen suoritamme tarvittaessa myös kattojen korkeapainepesun esimerkiksi huopakaton pinnoitusta varten.

Kiinteistöjen pölykuorman poisto

Pölykuorman poistossa isoissa kiinteistöissä, kuten voimalaitoksissa, teollisuushalleissa ja tuotantolaitoksissa, suurtehoimurin valtava imuteho voidaan haaroittaa jopa neljään samanaikaisesti käytössä olevaan imulinjaan, jolloin työ tehostuu ja suurtehoimuroinnin kustannustehokkuus kasvaa entisestään.  Lattiapintojen ja laajojen vaakapintojen pölynpoistossa käytämme työhön soveltuvia erikoissuulakkeita, jotka nopeuttavat työn valmistumista.

Katso yhteystiedotTäytä lomake

Imurointi energiantuotannossa

Voimalaitoksissa suurtehoimurointia käytetään tyypillisesti leijupetikattiloiden hiekan imurointiin, pölyn, turpeen ja hakkeen imurointiin vastaanottoasemilta, sähkösuodatinten puhdistukseen, polttoainekuljettimien alusten imurointiin sekä polttoainesiilojen, tuhkasiilojen ja tuhkalavojen tyhjennyksiin.

Suurtehoimurointi alkutuotannossa

Suurtehoimurilla pystyy kätevästi imuroimaan myös viljaa ja rehua. Imetty rehu tai vilja voidaan imeä yhdestä siilosta ja tarvittaessa puhaltaa toiseen siiloon tai muuhun kohteeseen. Viljaa pystyy imemään tehokkaasti jopa yli 70 m korkeista siiloista.

Tarvittaessa suurtehoimuauto ja letkulinja puhdistetaan ja desinfioidaan ennen viljan tai rehun imurointia. Hoidamme myös viljasiilojen ja rehusiilojen puhdistuksen ja desinfioinnin ammattitaidolla.

Imurointi teollisuudessa

Teollisuudessa suurtehoimuroinnin ja suurtehopuhalluksen kohteet ovat lähes rajattomat. Suurtehoimurilla voidaan imeä lähes mitä tahansa kuivia ja myös nestemäisiä aineita jopa kymmenienkin metrien syvyydestä.

Tyypillisiä suurtehoimurointikohteita teollisuudessa ovat esimerkiksi sementtisiilojen ja kalkkisiilojen tyhjennykset, raaka-ainesiilojen tyhjennykset, kuljetinalusten puhdistukset ja tuhkan imurointi.

Päätoimialuettamme ovat Helsinki ja muu Uusimaa, Lappeenranta, Turku ja Kouvola sekä näiden lähialueet. Tietysti palvelemme asiakkaita kauempaakin!

Ota yhteyttä niin kerromme lisää!

Katso yhteystietomme

YHTEYDENOTTOPYYNTÖ


Lappeenranta

Rauhalankuja 9
54310 Hytti
Puh: 040 745 8423

Turku

Lemminkäisenkatu 42
20520 Turku
Puh: 0400 611 110

Helsinki

Malminkaari 5
00700 Helsinki
Puh: 040 733 4140

Hätätyöpäivystys

Valtakunnallinen 24/7 hätätyöpäivystys
Puh. 050 477 1666

Kouvola

Ekokaari 33
46860 Kouvola
Puh. 050 363 3446

Tilaajavastuu logo RALA pätevyys logo Luotettava kumppani logo PKY-laatu sertifikaatti

Copyright © 2020 Oakland Service Oy

L&T osti Oaklandin 1.7.2020, lue lisää!